Model boyası+flock çıkarma

Başlatan Barbar139, Ocak 24, 2012, 07:31:49 ÖS

« önceki - sonraki »

Barbar139

YK GM
İletiler: 2,166
Konumu: İzmir
Flames of War modellerimi baştan aşağı tekrar boyamak istiyorum.

Boya ve flock hepsini çıkarmak istiyorum.

Nasıl mümkündür?
"If you're going through hell, keep going."

mereghost

Katılımcı
İletiler: 415
Modeller metaldi değil mi? Öyleyse asetona atıp 15-20 saniye bekletip diş fırçası ya da benzeri bir şeyle çitile, rahatça çıkacaktır.

Yalnız base'ler dahil plastik parçaları asetona pek yaklaştırma, aseton bu parçaları yamultabiliyor.

Blind

İletiler: 425
For The Emperor
Alıntı yapılan: mereghost - Ocak 24, 2012, 09:37:18 ÖS
aseton bu parçaları yamultabiliyor.
Değil yamultuyor :D bire bir denendi tecrübe edinildi :D
I am Alpharius

Wretched

İletiler: 247
ben olsam metalleri söküp plastik kısmı kazırdım.

Barbar139

YK GM
Denemelerimin ilk aşamasında flocksuz ve çok kötü, hatta birkaç kat boyalı ve artık hiçbir ayrıntısı görünmeyen modelleri ele aldım. Yağ çöz ile kısa süre yağmura tutulup bekletildikten sonra base'lerinden rahatça sökülebildiklerini fark ettim. (Çığlıklar, feryatlar :D) Sonrasında modelleri içi yağ çöz dolu kaba atarak yaklaşık 3 saat beklettim. Diş fırçası ile çitileme ardından boyanın %70 oranda söküldüğünü gözlemledim. Ancak geri kalanının yağ çözde daha uzun süre tutulursa söküleceğini sanmıyorum zira 1 saat bekledikten sonra da yaklaşık bu kadarı gitmişti.

Sonuç olarak yağ çöz testi geçmesine rağmen bekleme süresinde iyileştirme gerekiyor.

Şimdiki deneme aseton olacak, yağ çözün modelleri baselerinden ayırmadaki üstün başarısından faydalanılacak, modeller baselerinden sökülüp asetona atılacak. Bakalım yağ çözün 3 saatlik performansını aseton ne kadar sürede yakalayacak...

Sulcalen

Üye
İletiler: 963
tebrik ederim gerçekten bilimsel bir çalışma olmuş  :)

Yağçöz ün içeriğini bilmiyorum ama aseton yerine tiner daha iyi sonuç verir gibi geliyor

Azactoth

Kutsal Rota Kardeşliği
İletiler: 2,721
açıkçası kendim denemedim ama motor yağının da çok iyi bir boya çıkarıcı olduğunu okumuştum nette... ancak cilt için oldukça zararlı bir malzeme olduğunu hatırlatmamda sanırım sakınca yoktur ...

Ruhi

İletiler: 5,970
Sıcak su ilginç bir katkı olabilir abi.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

vace

Üye
İletiler: 1,706
My will be done!
Coca cola ile one night! ;D
Tomb Kings
2189+

Barbar139

YK GM
Denemelere devam.

Aseton güzel iş çıkardı, yağ-çöz ile baselerinden ayrılan modelleri asetona attım. Büyük oranda çıkardı boyayı ama %100 değil, bir de bayağı bir fırçalamak gerekiyor, modeller küçük olduğundan insanın kolu ağrıyor.

Tiner de denedim, Levent çok övmüştü tineri, ben de çok umutluydum ama maalesef beklediğim sonuç çıkmadı. Bütün gece tinerde bekleyen modellerden %50 oranında boya sökülmüş. Ne iştir anlamadım...

Alıntı yapılan: vace - Şubat 02, 2012, 09:20:10 ÖÖ

Denedin mi abi daha önce? Fırçalama vs gerektiriyor mu? Metalden ne derece söküyor boyayı?

DNA Maniac

İletiler: 2,740
arada çalkalama olayına girdin mi?
"Almanlıktan aldığım tadı hiç bişeyden almadım.. Belki bilardo.. Ama yok lan Almanlık daha güzel" Adolf Hitler

Antimodes

Misafir
İletiler: 1,065
Sıcak su altında fırçalıyorsun değil mi?

vace

Üye
İletiler: 1,706
My will be done!
Alıntı yapılan: vace - Şubat 02, 2012, 09:20:10 ÖÖ
Bir forumda çok övülmüştü, denemedim ama bu denediklerinden daha kolay olsa gerek bence dene ;)
Tomb Kings
2189+

Barbar139

YK GM
İşe yarayan, en kolay ve en son formül;

Modelleri yağ çöz ile base'den ayır, sıcak suya at. 10dk bekle. Çıkar, asetona at. 30dk bekle. Çıkar, tekrar sıcak suya at. Buradan kaşık neyin yardımıyla alıp alıp diş fırçası ile fırçala. Arada diş fırçasını sıcak suya daldırmayı unutma. Sonuç, %95 oranında boya çıkıyor.

Burada en önemli rolü tabii ki aseton oynuyor. Tiner aseton'la aynı etkiyi gösterdi, belki çok az daha iyi olabilir ama illa ki fırçalama gerekiyor. Madem fırçalayacaksın neden canını tehlikeye atıp tinerle uğraşıyorsun, daha ucuz ve zararsız aseton tercih ederim ben...

Kola'yı denemedim, ama asetondan daha iyi iş çıkaracağını sanmıyorum...

Ruhi

İletiler: 5,970
Yapılacaklar listesi..  ;D Kimya eğitimi almak başka şey tabi. Deniz'den rica etsek, bu boyaları yiyen bakteri falan yapsa mesala o da olur.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain