Attack on Ferwen City (RedDrake Campaign of Sabbat Crusade)

Başlatan Ruhi, Haziran 13, 2026, 10:05:20 ÖS

« önceki - sonraki »

Ruhi

İletiler: 6,003
Konumu: İzmir
Yer: Ferwen City 
Tarih:278.755.M41

İlk yaklaşma sırasında yaşanan kısa ancak şiddetli filo çatışmasının ardından, Onscard için verilen savaş hızla gezegenin başkenti Ferwen çevresinde yoğunlaştı. Archenemy kuvvetleri savunmalarını şehir ve çevresindeki tahkimatlarda toplamış, ilerleyen Haçlı Seferi birliklerini durdurmak için hazırlıklarını tamamlamıştı.

Üç gün boyunca süren yoğun topçu bombardımanı ve yörüngeden gerçekleştirilen hassas saldırılar sonucunda savunma hatlarında gedikler açıldı. Imperial Guard komutanlığı, oluşan fırsatı değerlendirmek amacıyla geniş çaplı bir taarruz planı hazırladı. Şehir savunmasının çökertilmesi için dört ayrı noktadan eş zamanlı saldırı düzenlenecek, kara birlikleri ise sürekli topçu ve filo desteği altında ilerleyecekti.

Operasyon üç aşamadan oluşmaktadır:

Birinci Aşama – Dış Savunma Hatları
Ferwen Şehri'ni çevreleyen savunma kompleksleri ele geçirilecektir. Bu hatların düşmesi, şehre direkt saldırıyı mümkün kılacaktır.

İkinci Aşama – Uzay Limanı Operasyonu
Dış savunmaların kırılmasının ardından saldırının ağırlığı Ferwen Uzay Limanı'na kaydırılacaktır. Limanın ele geçirilmesi, takviye ve lojistik akışının güvence altına alınması açısından kritik öneme sahiptir.

Üçüncü Aşama – Saray Taarruzu
Son hedef, Ferwen Valilik Sarayı ve şehir yönetim merkezidir. Archenemy komutasının burada konuşlandığı değerlendirilmektedir. Sarayın ele geçirilmesiyle birlikte organize direnişin sona ermesi ve Ferwen'in tamamen Imperial kontrolüne geçmesi beklenmektedir.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

Ruhi

İletiler: 6,003
Konumu: İzmir
I. OYUN

Yer: Ferwen Şehri Dış Savunma Hattı
Tarih: 278.755.M41 – 06:00 Yerel Saat

Taraflar:
Saldıran: 143rd Krieg Siege Regiment (Nurhak)
Savunan: Order of the Ashen Crown, Traitoris Knight House Garnizonu (Cantürk)

Senaryo:
Break the Outer Defences

Görev:
Üç gün süren bombardımanın ardından Krieg birlikleri Ferwen'in dış savunma kuşağında açılan gediklerden ilerlemeye çalışacaktır. Chaos şövalyeleri ve onlara bağlı milis kuvvetleri, şehre giden ana yaklaşma hatlarını savunmakla görevlidir.

Imperial kuvvetlerin amacı savunma hatlarını yararak Ferwen'e giden yolu açmaktır. Savunmacıların amacı ise taarruzu durdurmak ve şehir merkezinin tahliyesi için zaman kazanmaktır.

Özel Kurallar:

Hazırlık Bombardımanı
İlk turun başında saldıran taraf, savunma hattındaki belirlenmiş mevzilere 4BP'lik  3 adet ücretsiz bombardıman gerçekleştirebilir.

Bombardıman Günü
2.turdan sonrada, tur başında saldıran taraf savunma hattındaki belirlenmiş mevzilere 4BP'lik 1 adet ücretsiz bombardıman gerçekleştirebilir.

Sarsılmış Savunma
Savunmacı birlikler ilk tur boyunca komuta testlerinde -1 ceza alır. Üç gündür devam eden bombardıman iletişim ve koordinasyonu ciddi şekilde etkilemiştir.

Traitor Militia
Savunan taraf, saldırıdan önce hazırladığı ve saklanan bir piyade, LV'dan oluşan birliğini "teleport" olarak çıkartabilir.

Masa:
Masa Ferwen çevresindeki bombardımanla parçalanmış tarım arazileri ve savunma hatlarını temsil edecektir. Savunan tarafta bolca yıkılmış şehir koyapabilirsiniz.

Krater alanları "Difficult Terrain" olarak oynanacaktır.
Masa üzerinde en az bir ana yol Ferwen yönüne uzanmalıdır.

Kazanma Koşulu:
Objektifler turnuva kurallarına göre koyulur ve gene turnuva kurallarına göre kazanan belirlenir.

Fictional Not:
İlk yaklaşma sırasında yaşanan kısa filo çatışmasının ardından Ferwen çevresindeki savunmalar yoğun bombardımana tutuldu. Üç gün boyunca Imperial Navy gemileri ve Krieg topçu bataryaları şehrin dış tahkimatlarını dövdü. 278.755.M41 sabahı, 143rd Krieg Siege Regiment'a Ferwen dış savunma kuşağını yarması emri verildi. Karşılarında ise bir zamanlar asil bir Knightly Order iken Chaos'a sapmış olan Order of the Ashen Crown ve ona bağlı savunma kuvvetleri bulunuyordu.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

Nurhak

Yelbüken Muhafızları Tekkesi
İletiler: 104
14.06.2026
Death Korps of Krieg(Nurhak)vs Order of the Ashen Crown(Cantürk)

Senaryo: Break the Outer Defences

Ordu Listeleri ve Oyun Stratejisi

Benim listem iki adet fire supportlu piyade formasyonları, death rider formasyonu, 2 bombard, 2 earthshaker formasyonu, bir macharius ve son olarak 3 shadowsword'dan oluşan super heavy formasyonundan oluşuyordu.
Amacım ilk tur kullanacağım bp'ler ile kendi artillerymin bp'sini kullanarak cantürkün kilit formasyonlarınu broken etmekti. Bunu yaparken de trenche gömülen piyademin tank desteği ile hayatta kalması ve olası bir kırılma durumunda arkada bekleyen death rider'ların counter assault ile hat tutmasını planlıyordum.

Cantürk bir sürü ufak ve elit knight ekibi almıştı listesine. Formasyonlarından ikisi scout olduğundan garrisona bırakıp erken oyunda trenchlerimin bir veya ikisini sökmek ve arkada bekleyen artillery formasyonlarıma ulaşmak istiyordu.

Ordu Dizilimleri:

Ortadaki objektiflerin çoğunluğu masanın sol tarafında olduğundan iki trenchimi de yan yana sol kanata doğru dizdim. Bütün artilleryler kendi masa kenarımdaki objektifin yanındaydı. Tanklarım ve süvarim ise piyadenin sağ kanadında kuruldular.

Cantürk iki scoutunu birer trenchimin karşılarına garrisona bıraktı. Supreme commanderlı formasyonu hafif sağ kanatta, bir knight ekibi kendi masa kenarı objektifinin dibinde ve geri kalan formasyonların neredeyse tamamı trenchlerin karşısında konuşlandı.

oyun başı masa durumu
1. Tur Önemli Aktivasyonlar

Oyuna cantürk başlayacaktı ancak öncesinde 3 adet dörder bp'lik atışımı yapmam gerekiyordu. Önceliğim garrisonda olan ve supreme commanderlı ekiplere blast marker(bm) bırakmak ve halihazırda ilk tur -1 olan aktivasyon testlerine bir -1 daha vermekti. Nitekim bu bm'ler sayesinde garrison knightlardan birinin aktivasyonunu kaçırmasını ve supreme commanderın kendi formasyonuna reroll harcaması gerekti.
İlk tur boyunca cantürk 3 knight ekibini benim sol trenchimde birbirlerine support fire edebilecek şekilde koşturdu ve bu sırada yaptığı atışlarla sol trenchte bir kaç taban kaldırmayı başardı. 90cm mw sıkan knightlar ile macharius'lardan wound aldı ve supreme commanderı ile sağ kanadıma doğru yürüdü.
Bu sırada ben bp'ler ve konsantre shoot ile 4 formasyonu kırmayı başardım. En önemlisi supreme commanderlı formasyonu kırmam oldu. Supreme commanderın formasyonunu yok edecek bm koyma gücüm kalmamış olsa da battlelineı'mı bozarak death rider'lar ile toparlanma zarlarına penatlı vermek için koşturdum. Shadowsword'ların atışıyla bir knight daha kırdım.
Bu tur benim için oldukça iyi geçti. Cantürk kritik aktivasyonları kaçırdığı için aklındakileri yapamadı. İlk tur triple move ile trench arkasına sarkmayı planlıyordu. Eğer yapabilmiş olsa ikinci tur için tanklarımı da sol kanada odaklamam ve artillerylerimi korumayı denemem gerekecekti.

Birinci turun sonunda cantürk 4 broken formasyonun ikisini toplamayı başardı ancak sol kanattaki iki formasyon kırık kalmaya devam ettiler. Supreme commanderı toplandı ancak diplerinde firststrike'lı death riderlar olduğundan sıkıntılı bir durumdaydılar. Benim de sol trenchimin önünde 3 knight formasyonu assault etmek için bekliyordu.

ilk tur sonu masa durumu
2. Tur Önemli Aktivasyonlar

İkinci tur strateji zarını ben kazandım ve oyuna başladım. Oyunun kırılma noktasının burası olacak gibi duruyodu. Ya sağ kanatta death rider'lar ile charge edecek ve cantürkün en pahalı formasyonunu yok edecektim ya da sol trenchi korumak için hamle yapacaktım.
Trenchimin delinmesi bütün hattımı bozacağından dolayı önceliğimi oraya verdim.
Bedava bp ve bombardlar ile retain initiative yaparak önümdeki 3 knight formasyonundan birini kırdım ve diğerine ciddi blast marker yerleştirdim. Bunun akabinde cantürk supreme commanderını uzaklaştırdı ve tek fomasyondan support fire almayı göze alarak trenchime assault etti. Burada zar benden yanaydı diyebilirim. Assault sonucunda iki taban piyade kaybedip temiz olan knight formasyonunu tamamen yok edip, support fire veren formasyona da bir bm verip onu da kırdık. Sonrasında shadowswordlar ile supreme commander ünitesini kırıp death ridetlar ile sağ taraftaki objektifi contest etmeye başladık.

oyun sonu masa durumu

Oyun Sonu ve Yorumlar

İkinci turun sonunda oyunun kaderi hemen hemen belli olmuştu. Ne sağ ne sol kanatta ciddi bir tehdit kalmamıştı ve merkez objektiflerdeki piyade sağlam durduğundan bu noktada el sıkışmaya karar verdik. Güzel oyun için Cantürk'e teşekkür ederim.

Oyunu bp'ler ile kazandım diyebilirim. Özellikle bedava bp'ler ve ilk tur inisiyatif penaltısı ile rakibe kurulma şansı vermeden üstünlüğu ele geçirdik. İkinci tur cantürk başlamış olsaydı farklı bir oyun olabilirdi. Sol trenchimi 2 formasyonunun supportu ile sökebilirdi diye düşünüyorum. Oyun erken çözülmüş olmasa teleport edeceği lv'ler ile artillery formasyonlarıma tehlike yaratabilirdi, artillery desteği olmadan oyun nereye giderdi kestirmek güç.

Günün sonunda 143. Kuşatma Alayı kendilerine verilen görevi layığıyla yerine getirdi.
"In life, war. In death, peace. In life, shame. In death, atonement"

MaLoM: Support Fire verirken bm yiyip kırılan knightlar. Bütün oyun bm yiyip durdular, tam iş yapacağız derken yine havadan bm yiyip kırıldı garibanlar.
ManoM: Regimental HQ. Kafadan assault eden knightları tutmakla kalmayıp bir de tamamen yok ettiler.

galibiyet sonrası parade yapan 143. kuşatma alayı
"He'd have to be one hell of a shot to get me from-"