Kasım 2025

Başlatan Ruhi, Kasım 23, 2025, 12:07:33 ÖÖ

« önceki - sonraki »

Ruhi

İletiler: 5,972
Konumu: İzmir
Tarih: 22 Kasım 2025
1780 pts - Mid War Sonbahar Turnuvası - 1. Tur
Attacker: US Airborne - Efecan
Defender:US Tank - Ruhi
Senaryo:Free For All

Efecan çok geniş yerleşmişti. Sağ kanadına da sol kanadına da birer paraşütçü birliği yerleştirmişti. Masa ortasında ise 105mm topları ve Anti-Tankları vardı. Ben daha çok kendi sağ kanadıma yerleştim. Shermanlarım, Zırhlı piyade birliğim ve Stuartlarım hepsi sağ kanada saldırı için oradaydı. Henüz 2.2'de topyekun sağ kanat saldırısı yaptım. Saldırı fena gitmiyordu. Özellikle 3.2'de Efecan'ın Anti tanklarını da aldım, ama bu sırada saldırıya destek vermek için tüm Shermanlarımı o kanada çektiğimden reservimde bir şey kalmamıştı. Beklemediğim bir beceri ve cesaretle Efecan, benim sağ kanadıma bayağı double move ile koşmaya başladı. Durdurmaya çalışsam da o kanada tanklarım yetişemedi o kanadı o zamana kadar tutan mortar grubum da, recon da ezildi. Sağ kanat saldırım bir tur falan daha olsa başarılı olacaktı ama doğru saldırı ile Efecan maçı kazandı.

1780 pts - Mid War Sonbahar Turnuvası - 2. Tur
Attacker: US Tank - Ruhi
Defender: British Avustralian Infantry - Cantürk
Senaryo: Hold the Line

Cantürk yerleştikten sonra objektiflerden bir tanesini bayağı hafif koruduğunu, sadece bir piyade birliği ile tuttuğunu görünce direkt ilk turdan saldıraya başladım. 1.1'de Stuatlarda düşman hatlara ulaştı ve bir yokladılar. Cantürk geri çekildi ve ambush'dan Anti-Tank Deacon'larını çıkarttı. Direkt benim Stuartları patlattılar. Ancak bir sonraki tur, tüm ateş gücümle Deacon'ları patlatmayı başardık. Anti tanklar da gidince bir de Cantürk'ün destek güçleri gelmeyince, shermanlar ve piyadelerimle assault ederek o kanadı temizleyip kazanmış olduk.

1780 pts - Mid War Sonbahar Turnuvası - 3. Tur
Attacker: US Tank - Ruhi
Defender: Panzerpioneer - Levent
Senaryo: Hasty Attack

Levent sol kanadını korumak için o tarafa iki tane minefield yerleştirmişti. Ben minefieldlarda tank kaybetmek pahasına saldırayım diye düşüdüm. Karşımızdaki 88'likleri ilk tur sisle durdurduk. Büyük şans ile 2. tur bir tanesini uçaklarla bombalayarak patlattık. Bir tanesini de direkt stuartlar aldı. O kanattaki beklenmedik saldırıyı durdurmak için Levent bir elit mühendis piyade birliğini oraya kaydırmaya başlayınca onları da ateş gücümüzle çok zayıflattık. Alman topları da birer birer mortar atışları ve benim topçularla düştü. Bu sırada şunu fark ettim. Hile yapmışım. Peh. Oyuna başlarken senaryo gereği 3 birlik ile başlamam gerekirken 4 birlikle başlamışım. Maalesef bölmeyi ve sayı saymayı bilemdiğimden dolayı hükmen malup oldum. Ama çok keyifli oyundu.

Sonuç: 4. Olduk. Çok güzel bir turnuva oldu. Üç tane yeni arkadaşı masada görmek çok güzeldi. Bir de orduları tam ve birkaç haftaları olmasına rağmen bayağı boyalıydı. Turnuva'da 3 maç olmasına rağmen 18:00'de tamamen bitmişti. Tüm arkadaşlara bir sürü teşekkürler. Isınıp bir sonraki turnuvayı almak için çalışmalara başladık.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

EfecanRdm

Katılımcı
İletiler: 7
1780 pts - Mid War Sonbahar Turnuvası - 2. Tur
Attacker: Alman Heavy Panzer - İsmail
Defender: US Airborne - Efecan
Senaryo: Hold the Line

Objectiveleri sağlam tutmak için iki Rifle Platoon'ımı bir hat gibi dizip tamamen kazdırdım. Savunma planım netti: Alman assault'ını karşılamak ve kritik anda tepki verebilmek. Ayrıca ambush'a sakladığım M10'larım vardı; onları doğru anda açacağımı bilmek bana ekstra güven verdi. İsmail sağ kanadımdan motorize recon ve piyade ile tepeye çıktı. Atış üstünlüğü ondaydı ama karşılık bulamadı; 105mm toplarım ve hava desteğimle sağ kanadı sürekli baskı altında tuttum. Turn 4'e geldiğimizde büyük assault hala gelmemişti ama sağ kanadı belirgin şekilde temizlemiş durumdaydım. Bu süreçte asıl baskı sol kanattan geliyordu. İsmail'in Tigerları sol hattıma yüklenip Rifle Platoon'ımı pin down etmeye çalıştı, fakat kazılmış mevzilerdeki paraşütçülerim bu baskıyı yedi ama çökmeye yanaşmadı, şanlarına yakışır bir biçimde hiçbir şekilde pin olmadılar. Tigerların baskısı sonuç vermeyince İsmail bir anda sol kanattan assault'a kalktı. Tam o anda sahneye US Airborne'un şanlı ve deneyimli bazukacıları çıktı ve tam 3 Tiger'ı da imha etmeyi başardı. Bu ağır kayıp sonrası Alman komutan geri çekilme kararı aldı.

1780 pts - Mid War Sonbahar Turnuvası - 3. Tur
Attacker: British Commando - Yakup
Defender: US Airborne - Efecan
Senaryo: Hasty Attack

Final Maçı.
Sahaya 2 Rifle Platoon, 1 Armoured Recon Platoon ve immediate ambush'a sakladığım M10 birliğiyle çıktım. Sağ kanada bir Rifle Platoon yerleştirdim, rakibin objective'i sol tarafta olduğu için tüm baskı gücümü Rifle, Recon ve M10'un pususunu sola yığdım. Rifle MG Platoon ım mevzilere kazıldı, gece sessizliği çöktü. Gece ilerlerken Recon ekibim sol hatta sızmaya çalıştı ancak İngilizlerin ani saldırısıyla ağır kayıp verip 3. turun başında tamamen yok oldu. Ardından Churchill tankları ve komando birlikleri sol kanattan hızla ilerleyerek Armoured Recon ekibimin yanından geçip doğrudan Rifle Platoon'ıma yüklenmeye başladılar. Karanlıkta sadece bağırışlar ve ağır silah sesleri duyuluyor, sol hat ciddi baskı altına giriyordu. Bu kaos içinde sağ kanattaki Rifle Platoon ani bir kararla objective'i bırakıp İngiliz objective'ine doğru double move ile koştu. Hem İngilizleri şaşırtmak hem de sol hatta nefes aldırmak istiyorlardı. Sağdan ilerlerken binaların içindeki İngiliz pusularıyla yakın muharebeye girdiler ve bir komando birliğini tamamen yok etmeyi başardılar. İngiliz hatları karıştı, bölge tam bir cehenneme döndü. Güneş doğmaya başlarken rezervden gelen 105mm toplar da oyuna dahil oldu fakat karşılarında Churchill tankları olduğu için etkileri sınırlı kaldı. Bu sırada İngilizler sol bölgeden assault'a kalktı. Paraşütçülerim kahramanca direnmesine rağmen platoon'ım ağır kayıp almaya başladı. Aynı anda arka taraftaki birliğimle ben de assault'a kalktım ancak bu hamle benim için sonun başlangıcı oldu. Binalara saklanmış İngiliz pusuları karşısında paraşütçülerim çöktü ve tamamen öldü. Sol kanatta İngiliz piyadeleri çoktan objective'e girmişti. Bu süreçte M10 birliğimi ve reserveden gelen Armoured Recon takımımı da imha etmişlerdi. Aynı anda sağ taraftaki boş objective'e ilerleyen İngiliz komando ekiplerinin haberi gelince rezervden AA/Artillery Platoon tam ortadan ilerleyerek oraya yetişmeye çalıştı. Ancak İngilizler  her yerden geliyorlardı tam ortadan tepenin üstünden yoğun ateşle AA ekibimi yordular. AA/Artillery Platoon üzerlerine gelen komando birliğini tamamen yok etmeyi başarsa da artık koşacak güçleri kalmamıştı. Yukarıdan çağırdığım hava desteği ise hedefi tutturamayarak moralimizi daha da düşürdü. Artık hem sol objective düşmek üzereydi hem de sağdan İngiliz rezervleri yetişiyordu. Paraşütçülerim iki cephede de direnmiş, karşı saldırılar yapmıştı ama İngiliz taarruzunu durdurmak mümkün olmadı. Daha fazla kayıp vermemek adına ordumu geri çekme kararı aldım.

Sonuç: İngilizler koordineli baskıyla oyunu kazandı. Paraşütçüler ise hem sol hattı tutarak hem de İngiliz objective'ine sızmaya çalışarak büyük bir direnç gösterdi fakat finalde üstün taarruzu kırmayı başaramadılar. Yaklaşık 2 saat süren maçın ardından Yakup abi 1. oldu, ben ise ilk turnuvamda 2.'liği garantilemiş oldum. Turnuvaya katılan herkese teşekkür ederim.