Kasım 2025

Başlatan Nurhak, Kasım 20, 2025, 12:11:09 ÖS

« önceki - sonraki »

Nurhak

Yelbüken Muhafızları Tekkesi
İletiler: 103
19.10.2025
Dark Elves(Nurhak) vs Brettonia(Ruhi)
2000pts – Friendly Meydan Muharebesi
Dark Elf Victory

Kuruluşlar: TOW kuralları gereği masanın ortasını boş bırakacak şekilde terrain yerleştirdik. İki tarafta da birer tepe, sağ ve sol tarafta birer orman ve tek tarafta bir kule olacak şekilde masa yerleşimini bitirdik.

Yerleşimler: Bretton tarafı, ruhi abinin turnuvada da kullandığı dizilimle geldi. Soldan sağa; tepenin üzerinde 11 tane peasant bowmen, 25 men at arms, onların arkasında birinci trebüşe, yanında 5 adet mounted yeoman, içinde damsel ve paladin bulunan 10 kişilik ilk Knight of the realm ünitesi, ikinci trebüşe, 10 kişilik ikinci Knight of the realm ünitesi, 3 pegasus Knight, Hipogrifli dük ve en sağda 6 tane Knight errant koyarak dizilimini tamamladı.
Dark elfler olarak bu oyun farklı bir dizilim denedim ve sıfır büyücü ile masaya çıktım.  Renegade kurallarını denemek için bu edisyon ilk defa har ganeth executioner ünitesi aldım. Soldan sağa biz şu şekilde kurulduk; 5 dark rider, 5 dark rider, 21 kişilik black guard, tepede iki adet 14'lü repeater crossbowmen, tepenin iki yanına birer adet reaper bolt thrower, 18 kişilik executioner bloğu, 6 kişilik cold one knights ve en sağda ejderli dreadlord ile kurulumu tamamladık.

1-1

Breton tarafı leydiye dua ettiği için oyuna dark elfler olarak biz başladık. İlk tur çok fazla hareket etmedik. Amacımız atlar bize çarpmadan yumuşatmak olduğundan sadece menzilli birlikleri range'e sokacak kadar ilerledik. Bu tur cold one'lar stupid olmadı ve minimal şekilde ileri gitti. Sağ kanatta ejder lord ise dikkat çekmek için biraz öne çıktı.
Shooting fazında 1 men-at-arms ve herolu Knight of the realm ünitesinden 2 model öldürmeyi başardık ve turu breton tarafına verdik.

1-2

Ruhi shooting ile erimek istemediğinden bütün hızlı üniteleriyle sonraki tur charge etmek için ileriye march etti. Sağ kanatta ejder lordu karşılamak için ise duke öne çıktı. Bu tur ruhi pek büyü yapamadı ve shootingde bir adet dark rider öldürmeyi başardı. Genel olarak pek anlamlı bir büyü fazı olmadı.

2-1

Ruhi bu kadar öne gelince, o charge etmeden ben charge etmek istedim ancak cold one Knight ünitemin bu tur stupid olmaya karar vermesi işleri biraz zora soktu. Yine de ejder lord ile duke'e charge etmeye karar verdim, o da tabii ki counter charge dedi ve düellomuz başlamış oldu.
Charge haricinde movement fazında executioner bloğumu öne aldım ve iki modeli kalkmış olan Knight of the realmlerin önüne march ettim. Dark riderlar ile peasant bowmenlerin yanına yaklaştım. Black guard aksiyondan uzak kaldığından onları da sağ kanada destek için march etmeye başladım.
Shooting fazında yine aynı Knight of the realm'lere konsantre atış yapmaya devam ettim ve 3 model daha kaldırdım. Close combatta şansıma duke hiç monster slayer atamadı ve wound veremedi, ben iki wound vererek kombatı kazandım ve give ground ettirerek ejderimi Knight errantların flank charge'ından kurtarmış oldum

2-2

Breton tarafı için kritik charge'ların olduğu bir taraftı. Pegasus knight'lar ile ejdere flank charge edildi. Hala stupid olan cold one Knightlarıma daha sıyrık almamış Knight of the realmler ile charge etti. Bunun haricinde bir charge görmedik. Movement fazında biraz erimiş olan Knight of the realm ünitesi executionerlerin önünden çekilde ve yeomanlar kendilerini executioner bloğunun önüne attı. Men at arms biraz ile geldi ve Knight errantlar yüzlerini ejdere döndü.
Shooting fazında bowmen'ler bir dark rider daha öldürdü ve trebüşeler hedeflerini vuramadılar. Yine pek bir büyü yapılmadı.
Close combatta ruhi kötü zarlar sonucu sadece iki tane cold one kaldırdı ben ise karşılığında 1 ya da 2 adet Knight of the realm kaldırdım ve combatı 4 ile kaybettim ancak leadershipi tutturup give ground ettik. Yandan gelen pegasusları görünce ejderlord challenge dedi ve duke ile savaşmaya devam ettik. Bu tur yine wound yemedik ve 2 wound daha verdik. Şansıma duke yine monster slayer atamadı. Duke ve pegasuslar give ground edince yerimizde durduk ve diğer tur charge için hazırlandık.

3-1

Bu tur 2 dark rider ünitemle peasant bowmenlere charge ettik. Stand and shootta sadece dark riderlardan biri tek modele düştü. Executionerler ile yeomanlara charge ettim. Movement fazında sadece black guardlar men-at-arms'a doğru yürümeye devam ettiler. Bu tur yine konsantre shooting ile zaten yumuşattığımız Knight of the realm ünitesinden geriye sadece prophetess ve paladin kaldı. Close combatta ejderlord duke'a bir wound verebildi ancak bu tur duke sonunda monster slayer atabildi fakat ejder lordu 4+ ward save'ini tutturmayı başardı. Dark riderlar bowmenleri kırdı ve tek başına kalan dark rider masa dışına kadar kovaladı. Executionerler yeomanlara 3 wound verdi ve bir wound yedi. 1-1 atıp yerinde duran yeomanlar combata devam ettiler. Ortada lance kalmayınca cold one knighlar ve Knight of the realm combata devam etti ancak iki tarafta wound veremedi. Rank farkından kırıldık ama yine de give ground ettik.

3-2

Bu tur Pegasus knightlar reapeater crossbowlara charge dediler ancak failed charge oldu ve stand and shoottan bir wound yediler. Knight errantlar impetous tutturamayıp ejderlorda charge dediler. Shootingde trebüşeler 3 dark rider kaldırmayı başardı. Close combatta ejderlord duke'ü kesince ruhi abiyle el sıkıştık ve oyunu noktaladık.

Sonuç ve Değerlendirme: İşlerin bizim için bu kadar iyi gitmemesi gerekiyordu diye düşünüyorum. Ruhi'nin ap-2 ataklara no armor savemiş gibi armor atması ve benim genel olarak iyi zarlarım sonucunda galibiyet kazanmış olduk. Kendi tarafımda büyücünün eksikliğini hissetmemiş olsam da ruhi abi biraz daha iyi büyü yapsaydı fikrim değişebilirdi sanırım.
Kendi kompozisyonum açısından memnunum, alışık olmadığım şekilde dark elfi shooting ordusu gibi oynadım (yanlış olmasın her tur ok atmaya 78 tane d6 attım). Başka ordulara karşı da deneme yaptığımda ancak bilebilirim ama elimde güzel bir liste olduğuna inanıyorum. 

MaNoM: Bence repeater crossbowmenler maçın adamı. Tek başlarına koca ünite Knight of the realmi eritmeyi başardılar.

MaLoM: Daha ikinci turdan stupid olup, kendi charge edecekken Knight of the realmden ağzına charge yiyen cold one knights.
"He'd have to be one hell of a shot to get me from-"