Anket
Soru:
Bir sonraki turnuva (9 Aralık Uygun göründü bana mesala) 40K mı Fantasy Turnuvası mı?
Seçenek 1: 40K Turnuvası
oylar: 4
Seçenek 2: Warhammer Fantasy
oylar: 7
Seçenek 3: Bir süre turnuva yapmayalım
oylar: 2
Selamlar,
Yav, hani benim kafamdaki fikir her 4 haftada bir TÜSOT, vb. turnuvası gerçekleştirmek (1 40K, 1 Fantasy veya 2 40K 1 Fantasy gibi.. olmak üzere). Dünkü turnuva da bayağı keyifliydi ve hiçbir şey değilse çok öğretici oldu diye düşünüyorum. Oyuna bakışım falan gelişti. Hani 9 Aralık bana gayet uygun ve aslında Fantasy turnuvası yapasım var. 6 Kişi lazım en azından. Bir fikir almadan, sormadan bir şey açıklamak istemedim aslında.
Ne dersiniz?
NOT: Kişisel olarak katılmayacaksanız bile, oy vermekten çekinmeyin derim ben. Hani aslında bu etkinlikler eninde sonunda eğlenelim ve topluluk gelişsin diye yapılıyor.
Açıkçası ben 40K dedim... Hali hazırda süren (sürmeyen) bir Fantasy Kumpanyası var ama 3 haftadır maç yapan yok... Birazda sitmle, hani 40K...
Ben Fantasy dedim niye dedim hiç bir fikrim yok. ;D Sadece Fantasy ordum olduğundandır belki de... ;D
Ben de anlamış değilim neden WHFB'ye ilgi azaldı, Burak sahalardan uzak biraz ondan, 6th ed gazı biraz da ondan herhalde...
Ben 40K dedim cunku fantasy icin TUSOTa biraz zaman vermekten yanayim ve bu arada kumpanya da biter.
Bizden sonra TUSOT fantasy turnuvasi yapildi mi hic? Belim bildigim yapilmadi, biraz kendi aralarinda oynayip sistemi bir oturtsalar diyorum hani. Yada adamlar bu arada 3 turnuva yapti benim haberim yok da olabilir tabii.
Uzun lafin kisasim yilbasina kadar bekleyip TUSOT fantasy kanadinda neler yapiyor bir gorelim, bu arada kumpanyayi bitirelim bence.
Fantasy neden oyundan dustu? Kulenim klasik 6-12 aylik dongusudur bence, bakarsin FOW kopar birkac ay sonra, sonra infinity olur, sonra WHFB yeni ed cikar bir gaz alir goturur filan. Kuruldugundan beri bu sekil gidyor kule, doneguler halinde oyunlar bir yukselip bir geriliyor.
Genel olarak fantasy ile ilgili durum hakkinda da yazacaklarim var aslinda ama bu baslik yeri degil. ;)
bu kadar sık turnuva fazla düzenlemenin fazla olduğunu düşünüyorum
hem turnuvaların prestijini azaltır..hani kazandım diye gururlandığın turnuva yılda 5 kere yapılıyorsa anlamı yok
hemde turnuva dısında oyun oynanmaz oldu..ki bu beni daha çok etkiliyor :)
Süper nokta prestij olayı.
Hani şöyle bir rakam var aklımda; 5 40K, 5 Fantasy turnuvası. Olursa da 1-2 FoW. Bu kötü mü bilemiyorum. Hani prestiji ve önemi azalttığı aşikar, diğer taraftan popülerliği falan arttırıyor. Bir de toplanıp oyun oynamış oluyorsun işte.
Casual playi cidden bitiriyor bir miktar. Hani dünden sonra 1 ay az oynanır 40K ama oynama şansı az olanı da oyuna doyuruyor. Bir de bir gün ladder'ın önemi olacak kadar kalabalık olursak, muhteşem olur. Hani Fantasy turnuvası günü mesala 8 kişi olursa gene bir sürü oyun döner 1 günde.
Özünde, emin değilim Kule için neyin daha yararlı olacağını. O yüzden poll açtım aslında. Bir tane de facebook'ta mı açsak acaba diye de iç geçirdim hani.
Abi Olabildiğince Turnva düzenlenmesinin Ruhi'nin söylediği gibi avantajları var.
Enis'in söylediği gibi önemsizleştirme ya da belli bir süre sonra sıkma gibi dezavantajı da var.
Benim ise söyleyeceğim şey şu, Kule de son 2 aydır bir çok organizasyon yapıldı, Tepekule Savaşları, 40k turnuvaları, Oyun günleri gibi Normalde Hafta sonları çalışan kesimin de punduna getirip gelebileceği günlerdir.
Ben bir hafta sonu hariç (ki onda da rakip çıkmadı nasip :) ) boş denk getiremedim.
5 40k - 5 Fantazi - 1-2 Fow güzel bir schedule belki biraz daha azaltılabilir ancak artmasın.
(örneğin izmircon döneminde kule olarak yapacağımız organizasyonlar azalacak yanılmıyorsam ama doğrudan iki trnuva düzenlemiş olacağız...)
Bir de aklıma geldi
Tepekle Savaşları gelecek sene 1 gün Fantazi, 1 gün 40k olacak şekilde yapılsa nasıl olur?
Alıntı yapılan: Deeyo - Kasım 12, 2012, 02:43:43 ÖS
Bir de aklıma geldi
Tepekle Savaşları gelecek sene 1 gün Fantazi, 1 gün 40k olacak şekilde yapılsa nasıl olur?
Şık fikir aslında.
Tepekule hikayesini zamanı gelince konuşsak daha doğru diye düşünüyorum. Keşke iki gün olsa, Türkiye'de böyle azıcık büyükçe bir organizasyon gerçekleştiriyor olsak. Su yolunu bulur diye umuyorum o zaman kadar.
Alıntı YapBenim ise söyleyeceğim şey şu, Kule de son 2 aydır bir çok organizasyon yapıldı, Tepekule Savaşları, 40k turnuvaları, Oyun günleri gibi Normalde Hafta sonları çalışan kesimin de punduna getirip gelebileceği günlerdir.
Ben bir hafta sonu hariç (ki onda da rakip çıkmadı nasip ) boş denk getiremedim.
Bu kısmına kesinlikle katılıyorum boş haftasonu geçmedi bea :) Şimdi de Fallout geliyor... İyi mi kötü mü bilemedim... :-*
Ben fantasy dedim. Hani veysel gibi turnuvalık sadece fantasy ordum var. orkların bitmesi için ki bitermi bilmiyom 6-7 ay sürer gibi gözüküyor. ayrıca evden ben turnuvaya gidiyorum diyip çıkmak daha kolay evli barklı hikayesi.
Alıntı yapılan: DNA Maniac - Kasım 12, 2012, 03:15:54 ÖS
Alıntı yapılan: Deeyo - Kasım 12, 2012, 02:43:43 ÖS
Bir de aklıma geldi
Tepekle Savaşları gelecek sene 1 gün Fantazi, 1 gün 40k olacak şekilde yapılsa nasıl olur?
Şık fikir aslında.
Bizim ilk önerimiz de böyle olmuştu aslında, bir warhammer şenliğine dönüştürmek adına, belki bu sene böyle olur? İzmircon'a dahil olabilecek olursak orada da birer tane yapmak iyi olabilir :)