Merhaba Ziyaretçi

Gönderen Konu: Yaz-Açık Pencereler -Gürültü ve Komşularımız....  (Okunma sayısı 4927 defa)

Sulcalen

  • Üye
  • İleti: 963
    • E-Posta
Ynt: Yaz-Açık Pencereler -Gürültü ve Komşularımız....
« Yanıtla #15 : Temmuz 25, 2011, 12:59:17 ÖS »
hararet yapmaya gerek yok, şu anda orada yasal olmayan şekilde lokal vs işletiyoruz, haliyle iş polise vs ye giderse en iyi olasılıkla mekandan çıkmamız en kötü olasılıkla ceza ödeyip çıkmamız ciddi olasılık dahilinde. ortamda avukatlar varken bana atıp tutmak düşmez yasal konularda fakat her iyi wh oyuncusunun da onaylayacağı şekilde söyleyeyim elimizde cc ünitesi yokken assaulta girmeye gerek yok, efendi efendi karda yürü izini belli etme stili devam derim

DNA Maniac

  • Rage Against!
  • *
  • İleti: 2719
    • E-Posta
Ynt: Yaz-Açık Pencereler -Gürültü ve Komşularımız....
« Yanıtla #16 : Temmuz 25, 2011, 02:26:36 ÖS »
Zira apartman altına bar açılırken apartmandan izin verdiklerine dair imza isteniyor önce, daha sonra imza toplayıp attırmasınlar diye ;)
“Almanlıktan aldığım tadı hiç bişeyden almadım.. Belki bilardo.. Ama yok lan Almanlık daha güzel” Adolf Hitler

Cenk

  • Ziyaretçi
Ynt: Yaz-Açık Pencereler -Gürültü ve Komşularımız....
« Yanıtla #17 : Temmuz 27, 2011, 12:46:21 ÖS »
Kabahatler Kanunu  Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

    (2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

    (3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Gece 12'ye dek gürültü yapmanın serbest olması yanlış anlaşılma sonucu oluşmuş bir efsanedir. Çevre Bakanlığı'nın yayınladığı bir gürültü yönetmeliği var. Bu yönetmelik ile sınırlar belirlenmiş,gece 12 itibariyle bu sınır biraz aşağı çekiliyor sadece. Yani aslında gündüz de gürültüden şikayet edilebilir ama ben kulenin bu sınırı geçebileceğini düşünmüyorum.
Genelde bu işlerle polis ilgileniyor. Polisin yazdığı cezaya karşı itiraz hakkımız var. Mahkemeye yapılan bu itirazda polis kanıt gösteremezse ceza kaldırılıyor. Bu yüzden de ses ölçümü yapıyorlar. Eğer ölçüm yapılmamışsa önce polise sonra mahkemeye itiraz edebiliriz.
Polis bir kaç kez ceza kesip bunun tutanağını tuttuğunda bu tutanaklarla mahkemeye başvurabilirler.
Şu an için çekinilecek çok bir şey yok ama her zaman uzlaşmanın,komşularla iyi ilişkilerin en iyisi olduğunu düşünüyorum.