Uyanış

Başlatan Azactoth, 10 Ekim 2026, 23:49

« önceki - sonraki »

Azactoth

İletiler: 2,726
GÖREV RAPORU
Konu: Uyanış
GRV-2326-3760 · AÇIK
PROJECT: REUNION · ANKH-A · Görev Kayıt Sistemi

01 · Görev Künyesi
Tarih: 10.10.2326
Sorumlu Departman: Teknik
Görev Sonucu: Kısmen Başarılı

02 · Görev Ekibi
Katılan Personel:
  • Ad Soyad: Antony Kimble · Departman / Kurum: İdari işler · Görevi: Bakım onarım teknisyeni
  • Ad Soyad: Vector · Görevi: Drone Operatörü
  • Ad Soyad: Kalai · Görevi: Teknik Bolum Müdürü
  • Ad Soyad: Bnb  Xenith · Departman / Kurum: Atlas · Görevi: Güvenlik Müdürü
  • Departman / Kurum: Eden food · Görevi: Su mühendisi
  • Departman / Kurum: Atlas · Görevi: Güvenlik Görevlisi
  • Departman / Kurum: Bilim · Görevi: Tıp Doktoru

03 · Görevin Amacı
Amaç:
Radyatör sisteminin onarılıp acil toplanma alanında yasanılabilecek bir ortamın sağlanması

04 · Olayların Özeti
Özet:
10.10.2326 — UYANIŞ
Soğuk.
Gözlerimi açtığımda ilk seçebildiğim şey, kriyo ünitesinin kapağındaki buzu çözmeye çalışan bir droiddi. Yüzünün bir tarafı elektrik hasarı almış, parçalanmış görünüyordu. Uzaklardan aralıklı alarm sesleri geliyordu. Sistem anonslarından anlayabildiğim kadarıyla gemide yangın, yer çekimi kaybı ve hull integrity ihlali vardı. Üçüncü sınıf alarm aktifti.
Zihnimi toparlamakta güçlük çekiyordum. Görüşüm açıktı ancak düşüncelerim yavaştı, kaslarım komutlara gecikmeli cevap veriyordu. Kriyo uyanışı sırasında otomatik olarak uygulanması gereken stimpack enjeksiyonunun gerçekleşmemiş olabileceğini düşündüm. Daha önce kriyo sonrası benzer belirtiler yaşamıştım ancak bu kadar ağırını hatırlamıyorum.
Kriyo hücresindeki soğutucu akışkan tahliye olurken çevremi daha net görmeye başladım. Yakındaki diğer kriyo üniteleri de açılıyordu. İçlerinden çıkanların bir kısmı benimle benzer durumda, dezoryanteydi. Bazıları ayakta durmakta dahi zorlanıyordu.
Planlanan uyanış prosedürü olmadığı açıktı.
Termoplastik kapağı açıp dışarı çıktım. Ayağa kalktığım anda baş dönmesi arttı. Odanın sıcaklığı düşük, vücut koordinasyonum yetersizdi. Bu belirtilerin ilaç almadan tamamen geçmeyeceğini biliyordum.
Yakınımda drone operatörümüz Vektor vardı. Bana nefesimi yavaşlatmamı söylediğini hatırlıyorum. Ardından bir kadın yanımıza geldi. Görevini bilmiyordum; davranışlarından psikolojik destek personeli olduğunu düşündüm. Çevredeki insanları sakinleştirmeye çalışıyordu.
Baş dönmesi bir süre sonra azaldı ancak kas kontrolüm tam olarak geri dönmedi.
Stimpack aramak için ecza dolaplarını kontrol ettik. Dolapların önemli kısmı hasar görmüştü. Aynı amaçla bölgeye gelen başkaları da vardı ancak kullanılabilir durumda stimpack bulamadık.
Baş teknisyen Kalai'yi aramaya başladık.
Bu sırada bir grubun yarı aktif durumdaki bir kapının elektrik sistemine müdahale ettiğini gördüm. Kapının üzerine çıkmış olanlardan biri elektrik akımına kapılıp yere düştü. Ayağa kalkabildi. Görünür hasarı birkaç yanık iziyle sınırlıydı.
Kapının arkasındaki duvarda koyu renkli, kana benzeyen bir sıvı gördüm. Aydınlatma sürekli kesildiği için ne olduğunu doğrulayamadım.
Vektor yakındaki bir terminale bağlanarak sistem hasar kayıtlarını kontrol etti. Alarm kayıtlarının tarihini sordum.
Cevabı kırk beş gündü.
Bunu birkaç kez doğruladı.
Aktif olarak duyduğumuz yangın alarmının kırk beş gündür aynı olay nedeniyle çalışıyor olması mantıklı değildi. Ya kayıtlar eskiydi ya da sistem mevcut durumla geçmiş arızaları birbirinden ayıramıyordu. O aşamada hangisinin doğru olduğunu belirleyemedik.
Daha sonra kişisel dolaplarımızı bulduk ve ekipmanlarımıza ulaştık. Teçhizatımızı kuşandıktan sonra Kalai'yi aramaya devam ettik. Onu diğer liderlerin bulunduğu bölgeden ayrılırken gördük.
Reaktör radyatörlerinde arıza olduğunu ve onarım için yardıma ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
Onunla birlikte ilerledik.
Bizi Binbaşı Xenith'in bulunduğu gruba götürdü. Grubun içinde başka bir Atlas operatörü, eski korsan olduğunu duyduğum bir adam, bir tıp doktoru ve bir su mühendisi vardı.
Kriyo salonundan çıktığımız anda ortam sıcaklığında belirgin bir artış oldu.
Radyatörlerin bulunduğu bölgeye ilerlerken askerler yerde feline türüne ait olduğunu düşündükleri ayak izleri tespit etti. İzleri ben doğrulayamadım ancak rapor edildiği noktayı not ettim.
Bir süre sonra kapalı bir geçide ulaştık.
Binbaşı Xenith kapıyı doğrudan fiziksel güç kullanarak yerinden söktü. Normal insan kuvvetiyle yapılabilecek bir şey değildi. Üzerinde güç artırıcı bir biyonik sistem veya benzeri bir destek bulunduğunu varsaydım.
Kapının arkasında çalışır durumda bir data console bulduk. Kalai sisteme bağlandı.
Arıza soğutucu akışkan hattındaydı.
Elde ettiğimiz sistem verilerine göre boru hattındaki hasar, soğutucu pompaların otomatik devreye girmesini engelliyordu. Merdiven bölgesindeki sıcaklık geçiş için hâlâ fazla yüksekti. Başka bir yol bulmamız gerekiyordu.
İlk seçenek, duvar panelinin arkasından geçen soğutucu hattını kullanarak merdiven bölgesini soğutmaktı.
Paneli açtığımızda hattın aynı pompa sistemine bağlı olduğunu gördük. Pompa çalışmadığı sürece bu hattı kullanamayacaktık.
Bunun yanında çalışan bir havalandırma şaftı tespit edildi.
Önce Atlas askeri aşağı indi. Alt seviyede başka bir kapı bulunduğunu ve kapının kilitli olduğunu bildirdi.
Arkasından ben indim.
Kapının kontrol sistemini bypass ettim.
Kapı açılır açılmaz yoğun amonyak kokusu geldi.
Bu noktada tehlikenin kaynağı belliydi.
Soğutma sistemi primer devrede su kullanıyordu. Sekonder devrede ise ısı transfer medyası olarak amonyak dolaşıyordu. Boru hasarı sekonder devredeyse kapalı bölümün amonyak gazıyla dolmuş olması beklenirdi. Koku bunu destekliyordu.
Konsantrasyonu ölçme imkânımız yoktu ancak solunum koruması olmadan girmek güvenli değildi.
Bir bez parçasını suyla ıslatıp ağız ve burnumu kapatacak şekilde sardım. Bunun gaz maskesinin yerini tutmayacağını biliyordum. Amacım yalnızca servis dolabına ulaşacak kadar maruziyeti azaltmaktı.
İçeri girdim.
Sol taraftaki servis dolabına ulaşıp altı gaz maskesi aldım. Arkamdan gelen Kalai kalan üç maskeyi aldı.
Birer maskeyi hemen taktık ve diğerlerini yukarıdaki ekibe götürdük.
Herkes maskesini taktıktan sonra alt seviyeye tekrar indik.
Bu sırada ana aydınlatma yeniden devreye girdi. Jeneratörlere gönderilen ekibin başarılı olduğunu varsaydık.
İleride hareket eden bir siluet gördük.
Yaklaştığımızda Atlas üniforması taşıyan bir teknisyen olduğu anlaşıldı. Doktor onunla ilgilenirken teknisyen anlaşılır şekilde yalnızca birkaç kelime söyleyebildi.
Alev silahı.
Robot.
Hemen ardından ileriden Ramhorn sınıfı bir alev silahına ait olduğunu düşündüğüm boğuk ateşleme sesi geldi.
Atlas ekibi sesin geldiği yöne ilerledi.
Daha sonra alev silahı taşıyan bir robotla karşılaştıklarını, makineyi hızlı şekilde etkisiz hale getirip sistemine eriştiklerini öğrendik.
Bu sırada Vektor'la birlikte hasarlı boruların bulunduğu mekanik bölüme girdik.
Çevrede bulunan kullanılabilir malzemeleri kullanarak boru hattını onardık ve pompa bölümüne geçtik.
Birinci pompayı yeniden çalıştırabildik.
İkinci pompa darbe hasarı almıştı. Hasarın yalnızca kontrol sisteminde olmadığı, mekanik yapıyı da etkilediği açıktı. Mevcut ekipmanla güvenli onarım mümkün görünmüyordu. Müdahale edebilmek için bölgeye bir hover forklift veya endüstriyel sınıf exoskeleton getirilmesi gerektiğini değerlendirdik.
Bu sırada ele geçirilen robotun son komutuna ilişkin bilgi ulaştı.
Komut şuydu:
"Kediyi öldür."
Bunun neyi ifade ettiğini o aşamada bilmiyorduk.
Bölgeyi mevcut imkânlarla olabildiğince güvenli hale getirdikten sonra geri döndük.
Döndüğümüzde başka bir grubun kayıtlı olmayan bir kedi bulup bölgeye getirildiğini gördüm.

Şimdilik bildiğim tek şey, kırk beş günlük kayıtların, hasarlı sistemlerin ve gemide bizim dışımızda hareket eden şeylerin aynı anda açıklanması gerektiği.
Umarım bunun cevabı hepimizin sonu değildir.

05 · Bulgular
Elde Edilenler ve Tespitler:
  • Robota son komutu kimin verdiği log üzerinden okunamamaktadır. Bir grubun bizden 45 gün önce uyandığı ve bir sebeple bir şeylerin ters gittiği ön görülmektedir.

06 · Öneriler
Öneriler ve Açık Kalan Konular:
Kedi ile robota komut veren kimselerin kimleri temsil ettiklerinin öğrenilmesi ve buna göre hareket edilmesi gereklidir.

07 · Onay
Raporu Hazırlayan: Antony 'Relic ' KIMBLE  — Bakım onarım teknisyeni

Ankha Rapor Terminali ile hazırlandı. Raporun tamamı ekteki PDF'te.

Nurhak

Lider Oyuncu
*
İletiler: 112
Nurhak- Ryan Aldrin, İkinci Kaptan(2)