Merhaba Ziyaretçi

Gönderen Konu: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!  (Okunma sayısı 14375 defa)

Azactoth

  • İleti: 2586
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2013, 04:05:41 ÖS »
AA MG'ler hakkında kural kitabı yazısı..  Self-Defensive diyor burada.. Tümü için. Bir de main gun ile beraber de kullanılamıyormuş. Meh..
ama kural tam olmuş.. AA tankın taretinin üstünde açıkta duruyor... hatch'i açmadan onu kullanman imkansız ve onu kullanan tank komutanıda gayet açık hedef (top 0) ilerleyen yıllarda ana taretin üstüne AA MG için bir taret daha eklenmiş böylece dışarı çıkamadan kullanabiliyorsun ama onunla uçak yakalmak neredeyse imkansız ... çünkü bildiğiniz dişli mekanizması ile taret üstündeki daha küçük bir tareti çevirmeye çalışıyorsun... ;) Oyunun kuralları ciddi gerçekçi yani :)

Barbar139

  • Ishu - Son Rüyalar Kardeşliği
  • İleti: 2045
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #31 : Şubat 15, 2013, 09:07:10 ÖS »
Aynen, açıklamasında da onu anlatıyor zaten, bu AA MG'leri komutan kullanır, kendi başları dertte değilse kalkıp silahı ateşlemez diyor. Yalnız sanırsam bu sadece tanklarda vs sol tarafta yazan "AA MG'ler" (hani Hull MG, Coax MG gibi olan) için geçerli. Hani Anti-Aircraft Platoon olarak alınan ve üstünde bir şekilde AA MG takılı olan silah, kamyon vs bunlarda geçerli olduğunu düşünmüyorum, yine bir sormak lazım FoW forumuna hatta bir ara bunu yapayım.

Birkaç şey daha okudum ilginç, yanlış bildiklerimi yazayım;

Artık Move ederek Command'den çıkmak diye bir olay yok. Yani önce dağılalım sonra istersek birleşiriz yokmuş. Sadece şu var, takımlardan bazıları hareketsiz kalarak command'den çıkabilir, ama command'i bozacak şekilde sağa sola koşamaz.

Tank Escort olayını anladım. Tank Rider ve Tank Escort farklı şeyler. Tank Rider, tankın üstüne "Passanger" olarak binen takımlar. Bunlar tankın yediği her hitte 5+ atmak zorunda. Tank Escort'sa kendi başına bir takım değil, tankın upgrade'i olarak düşünün diyor ve tankın yediği hitler için, bu çocuklar extra save vs atmıyor. Tank Escort, tank patlayana kadar ayakta, tankla birlikte de patlıyor. Hatta tank bail out olsa bile bunlar dövüşmeye devam ediyor. İstenirse assaultta tankı ormana vs sokmayıp "ben sadece Tank Escort ile vuracağım" denebiliyor. Ve evet, piyade "Sneaking Upon Tanks" yaparken Tank Escort defensive fire atabiliyor.

Bir de Recce üniteleri ateş etmedikleri, move at the double koşmadıları sürece, açıkta da, her yerde, "gone to ground" sayılıyormuş. Oha olmuşlar yani. (eskiden sırf ormanda conceal + GtG oluyorlardı)
"If you're going through hell, keep going."

Azactoth

  • İleti: 2586
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #32 : Şubat 16, 2013, 11:03:23 ÖÖ »
Aynen, açıklamasında da onu anlatıyor zaten, bu AA MG'leri komutan kullanır, kendi başları dertte değilse kalkıp silahı ateşlemez diyor. Yalnız sanırsam bu sadece tanklarda vs sol tarafta yazan "AA MG'ler" (hani Hull MG, Coax MG gibi olan) için geçerli. Hani Anti-Aircraft Platoon olarak alınan ve üstünde bir şekilde AA MG takılı olan silah, kamyon vs bunlarda geçerli olduğunu düşünmüyorum, yine bir sormak lazım FoW forumuna hatta bir ara bunu yapayım.


Gerçek Hayatta Hull MG (adı üstünde) tankın gövdesinde ve dışarı çıkmadan kullanılıyor, aynı şekilde coAX MG de bir önceki postta bahsettiğim kapalı ikincil taretten kullanılıyor(o sebeple AA olarak kullanmak zor demiştim :) ) sadece AAMG için tank komutanının dışarı çıkması gerekiyor, diğer tüm MGler tankın içinden çıkmadan kullanılabiliyor... Yani AA MG kullanırken tankın top0 olması mantıklı, ama diğerleri için bana pek mantıklı gelmedi :)
 Yazdıklarını bir daha okuyunca benim konuyu üzerine oturduğum organla anladığımı farkettim ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: Şubat 16, 2013, 11:06:58 ÖÖ Gönderen: Azactoth »

DNA Maniac

  • Moderator
  • İleti: 2632
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #33 : Şubat 16, 2013, 11:56:36 ÖÖ »
Hemen güncelliyorum, AA mg ler denildiği bi self defensive vs. tırt silahlar efenim. AA platoonlardaki silahların yanında AA weapon yazıyor onlar tertemiz ateş ediyor. Evet recce piyade, açık alanda yürüse bile conceal olduğundan mütevellit ateş etmezse gone to ground oluyore.

Tank escort olayına gelince, benim anladığım şudur ki;
1) passanger olarak tankla çok güzel geziliyor, tank atış yemezse ne güzel yerse 5+ save atılıyor, istenirse tankla birlikte assualta çıkılıyor istenirse inip güzel güzel devam ediliyor, isterlerse sağa sola rof 1 le ateş ediyorlar.

2) biz tankı korucaz baba diyenler, tanktan ayrı hareket edemiyorlar, tankları sneaking upon tanks e karşı koruyorlar, atış yerlerse (5+ bazıları 3+) save atıyolar, tankın üstünden full rof sıkıyolar, isterlerse tanklar assualt edince, tank ormana girmesin biz gireriz diye saldırıyolar.

Yani ortak kurallar olarak; atış yenince ikisede yiyor, CC de bunlara vuruluyor, CC de tank patlarsa save yok derhal ölüyolar. tankın üstündeki her grup cc de attack yapıyor.
“Almanlıktan aldığım tadı hiç bişeyden almadım.. Belki bilardo.. Ama yok lan Almanlık daha güzel” Adolf Hitler

Barbar139

  • Ishu - Son Rüyalar Kardeşliği
  • İleti: 2045
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #34 : Şubat 16, 2013, 01:02:39 ÖS »
Tank escort farklı abi, Tankodesantniki, platoon olarak alınırsa Tank Rider, yok tanka +10 puan şeklinde alınırsa Tank Escort oluyor. Tank Rider ünitesi olarak alınırlarsa ve tanka Passenger olarak binerse extra özellikleri var (5+ değil 3+ save ve tank ateş yediğinde inmek zorunda değiller)

Tank Escortsa;

Aynen alıntılıyorum kural kitabından;

"Tank Escorts are not teams in their own right. They are an addition to a Tank Team that gives it extra capabilities. Tank Escorts cannot be Destroyed while their tank survives and cannot survive the loss of their tank." s200

Bundan sonra da her zaman RoF 1 ile sıkarlar, tanktan farklı yere sıkabilirler, Sneak Up'a def. fire atarlar, ve CC'de extra atak yaparlar diyor. Bir de def. fire'da 5 ve üzeri ateş gelirse CC'nin ilk turu vurmuyorlar.
« Son Düzenleme: Şubat 16, 2013, 01:29:48 ÖS Gönderen: Barbar139 »
"If you're going through hell, keep going."

Ruhi

  • Administrator
  • İleti: 5685
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #35 : Mart 09, 2013, 11:29:31 ÖÖ »
Flames of War forumunda sordum da:

Flyer ve Wood:
Alıntı
Version 2 had different rules, if there was a wood or forrest between you and the target plane, you had to be at least 4" away from the
terrain to be able to fire over it at a plane.

Placing it in, next to, behind a wood or forest makes no difference, unless there is literally no way to see the plane at all from the AA guns, they can shoot.

Half of the platoon dug in:

Alıntı
Every infantry and gun team in that platoon that isn't already in bulletproof cover will dig in. In that movement step they can't move anymore.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

DNA Maniac

  • Moderator
  • İleti: 2632
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #36 : Mart 10, 2013, 02:57:02 ÖÖ »
Danke schön!

Wh den beklerdim ama bunda eski edition sorunu yaşayacağımı hiç düşünmezdim :) Eline sağlık.
“Almanlıktan aldığım tadı hiç bişeyden almadım.. Belki bilardo.. Ama yok lan Almanlık daha güzel” Adolf Hitler

Barbar139

  • Ishu - Son Rüyalar Kardeşliği
  • İleti: 2045
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #37 : Mart 29, 2013, 03:22:12 ÖS »
Yokedilmiş düşman takımının olduğu yere assault muhabbetine baktım.

-Shooting fazında "ben bunu yok ettim ama assault edecektim" gibi belirtmeye gerek yok, orda düşman vardıysa ve artık yoksa, assault fazında girişebilirsin.

-Move into contact yapılıyor ve bu olay extra move değil, defensive fire atabilecek kimse varsa atıyor.

-Assault koşusu sonrası 2" mesafede düşman varsa base-to-base contact olmasa bile vuruluyor ve düşman mot. test atıp karşılık veriyor normal assault yani

-Assault koşusu sonrası 4"te düşman yoksa assault oto kazanılmış kabul edilip consolidation yapılıyor.
"If you're going through hell, keep going."

Barbar139

  • Ishu - Son Rüyalar Kardeşliği
  • İleti: 2045
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #38 : Nisan 14, 2013, 03:50:47 ÖS »
Dünkü oyundan sonra yeni bilgiler;

-Pioneer Supply Vehicle'ın bir platoon'a dig-in reroll vermesi için o platoon'un command'i, at arabası-kamyon'un 2" mesafesinde olmalı. Bu mesafede birkaç command varsa hepsine reroll verebiliyor.

-Company Commander, her tur değişik ünitelere attach olabildiği için command distance'daki herhangi bir üniteye motivasyon reroll verebiliyor. Ancak Ally platoonlara veremiyor. Ör: SS commander Heer grubuna reroll veremiyor.

-Company HQ attachmentlarının (veya diğer attachmentların) illa alındıkları şekilde ayrılmadan platoon'lara verilmesi zorunlu değil, yani 3 AA Truck varsa 2si bir platoon'a biri diğerine gidebiliyor vs...
"If you're going through hell, keep going."

DNA Maniac

  • Moderator
  • İleti: 2632
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #39 : Nisan 14, 2013, 07:32:56 ÖS »
3. nün yanlış olduğu kanısındayım, yani öyle birşeyler okuduğumu hatırlıyorum, kural kitabına erişince bi bakıcam. ilki baya garipmiş iyiymiş :D
“Almanlıktan aldığım tadı hiç bişeyden almadım.. Belki bilardo.. Ama yok lan Almanlık daha güzel” Adolf Hitler

Barbar139

  • Ishu - Son Rüyalar Kardeşliği
  • İleti: 2045
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #40 : Nisan 15, 2013, 10:47:55 ÖÖ »
3. nün yanlış olduğu kanısındayım, yani öyle birşeyler okuduğumu hatırlıyorum, kural kitabına erişince bi bakıcam. ilki baya garipmiş iyiymiş :D

HQ ve Combat attach bölümünü tekrar okudum abi, "platoon-section şeklinde ayrılmadan attach olurlar" şeklinde bir ifade yok, combat platoonlara dağıtılırlar vs diyor.
"If you're going through hell, keep going."

Mustafa

  • İleti: 921
  • "Let the Galaxy Burn!"
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #41 : Mayıs 12, 2013, 05:30:16 ÖS »
Flames of War minyatürleri kaç mm oluyor ? Hani ölçek gibi falan örneğin : 1/72
WH40K:
-Necrons
-Tau Empire
-Death Guard
Blood Bowl: Human Team "Cümle Alem"

Mustafa

  • İleti: 921
  • "Let the Galaxy Burn!"
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #42 : Mayıs 12, 2013, 05:45:01 ÖS »
Flames of War minyatürleri kaç mm oluyor ? Hani ölçek gibi falan örneğin : 1/72
Tamam buldum 15mm yani 1:100 müş.
WH40K:
-Necrons
-Tau Empire
-Death Guard
Blood Bowl: Human Team "Cümle Alem"

Ruhi

  • Administrator
  • İleti: 5685
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #43 : Temmuz 22, 2013, 02:29:29 ÖS »
AA MG ve diğer silahlar hadisesi.. Geçen şöyle bir sohbeti geçti.

Kural kitabı 113'de konusu geçiyor. AA MG sıktığınızda diğer MG'leri kullanabilirsiniz ama main gun ile ateş edemezsiniz diyor.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

DNA Maniac

  • Moderator
  • İleti: 2632
    • E-Posta
Ynt: Flames Of War hakkında bilmediğimiz herşey!
« Yanıtla #44 : Temmuz 22, 2013, 03:39:40 ÖS »
Easy Army diyor ki; Combat platoon un kadar destek birliği al, daha fazla alma. Hani anladığım kadarıyla 3 combat platton un varsa 3 e kadar support weapons, 3 e kadar regimental support ve yine 3 e kadar divisioanl support alınabiliyor. Ve fakat 2 combat platton için 3 divisinal sup. olmuyor. Fakat bu kural kitabında nerde? Biz bi yeri gözden mi kaçırıyoruz, yada easyarmy neden böyle bir şey yazıyor vs.
“Almanlıktan aldığım tadı hiç bişeyden almadım.. Belki bilardo.. Ama yok lan Almanlık daha güzel” Adolf Hitler