Merhaba Ziyaretçi

Gönderen Konu: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey  (Okunma sayısı 41577 defa)

Ruhi

  • Son Ölüm Tarikatı
  • *
  • İleti: 5797
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #30 : Kasım 06, 2012, 08:59:48 ÖÖ »
Space Marine Cheese yav.  :)
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

blackwinter

  • İleti: 1627
Space Marine Cheese yav.  :)

Evet abi bızde de var aynı kurallar tabıkı ama yınede vanılla marıne cheese.
Sigismund replied.'"Are we going to scrap about it now. Argue which Legion is the toughest?
The answer always is, the Wolves of Fenris" Torgadon put in "because there clinically insane."
-1st captain of the imperial fists and Captain of the 2nd Company of the luna wolves.
"Horus Rising"

Mustafa

  • Moderator
  • İleti: 935
  • "Let the Galaxy Burn!"
    • E-Posta
Aha benden güzel soru, şu bazı ordular için cheese filan diyorsunuz. Ne demektir bu cheese ?
WARHAMMER 40K:
-Necrons
-Tau Empire
-Death Guard
Epic 40k:
-White Scars
Blood Bowl:
-Human Team "Cümle Alem"
Battletech
Battlefleet Gothic:
-Imperial Navy
Black Powder:

Ruhi

  • Son Ölüm Tarikatı
  • *
  • İleti: 5797
    • E-Posta
Cheese, biraz argo olarak orantısız, manasız güçlü gibi bir yakıştırma. Cheese'in nereden geldiğini soruyorsan hiçbir fikrim yok. Ama wiktionary'nin olabilir:

http://en.wiktionary.org/wiki/cheese

4. numara mesala? :)
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

Nox Karayele

  • Balıkçılar
  • *
  • İleti: 2601
    • E-Posta
Arkadşlar Skyfire kuralına sahip Cihazlar, Interceptor kuralına da sahipse, (bkz. Aegis Defence Line Quad Cannon) diğer ünitelere de ateş edebiliyorlar ve kendi Bs lerini kullanıyorlar... Interceptror kuralı yok ise snap shoot ile ateş etmek zorundalar...

Nox Karayele

  • Balıkçılar
  • *
  • İleti: 2601
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #35 : Kasım 13, 2012, 10:43:30 ÖÖ »
Levent, Necron codex'ine bir bakarmısın;

- Şu stormlord'un tepeden yıldırım indirme atağı no cover save mi ?

- Bir de Necron Death Ray, no cover save bir oyuncak mı ?adamlar çizginin altında kalan herkesi vurur diye konuşuyorlar gavur forumlarında, bu çizgi bir template mi ? eğer öyleyse dahi bu silayın tipi template weapon mı ?

Ruhi

  • Son Ölüm Tarikatı
  • *
  • İleti: 5797
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #36 : Kasım 13, 2012, 10:52:29 ÖÖ »
Bildiğim;

- 1 mm genişliğinde, çizgi template, ve normal ordanance veya diğer template silahlar gibi gibi ateşin geldiği yere göre cover alıp almadığına bakılıyor.

A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

Nox Karayele

  • Balıkçılar
  • *
  • İleti: 2601
    • E-Posta
Hım... Ben de öyle olduğunu tahmin ediyorum,  Turnuvada,Falcon'um için cover save attım Night fight sebebi ile save'i tuturdum ama silah template cover save atamaz denildiği için falcon uçtu üstüne, oyunun kaderini belirleyen objektifi tutan 3 dire avanger daha önceden vurulup gone to ground yapmışlardı (aegis defence line ile bu 2+cover save demek) bu silah ile vurulup, cover atılamaz denildiği için öldüler... Şu anda asıl şu thunder staff'ın coversız olup olmadığını merak ediyorum , geriye kalan 7 adamın 6 tanesi thunder staff ile vurulup, 4+ armour save tutturamayarak öldü çünkü....

blackwinter

  • İleti: 1627
Ya zaten benim bildigim flamer silahlar disinda pek oyle cover save vermeyen silahlar yok.
Sigismund replied.'"Are we going to scrap about it now. Argue which Legion is the toughest?
The answer always is, the Wolves of Fenris" Torgadon put in "because there clinically insane."
-1st captain of the imperial fists and Captain of the 2nd Company of the luna wolves.
"Horus Rising"

Nox Karayele

  • Balıkçılar
  • *
  • İleti: 2601
    • E-Posta
Biraz önce Necron codexine baktım ne Special karkterin lightning atağı, ne de Death Stche (Uçak) in Death Ray atağı, no cover save ataklar değil arkadaşlar...

Sulcalen

  • Üye
  • İleti: 963
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #40 : Kasım 16, 2012, 12:07:52 ÖÖ »
Madem dükkanın necronu benim konuyu araştırıp bakayım dedim durum şudur:
Stormlord vakası
- yayınlanan son faq da saldırı yapılan ünite night fight tan ileri gelen steath veya shrouded kurallarından yararlanamaz diyor bu official
- cover save le ilgili bir kural açıklaması yok fakat gavur forumlarına baktığımda terrain içinde olan ünitelerin save aldığını diğer line of sight coverlarının kabul edilmediği wound allocation konusunda stormlord a olan yakınlık sırasına göre değil random olarak yapıldığını gördüm
Death ray vakası
Çizginin altında kalan elemanlara aynı template silahlar gibi to hit atılmadan doğrudan vuruyor
- silah gelende 1 mm kalonlığında template vuran bir silah olarak geçiyor

Evet bu şekilde

Ruhi

  • Son Ölüm Tarikatı
  • *
  • İleti: 5797
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #41 : Kasım 16, 2012, 12:21:11 ÖÖ »
Bir şey kullanıyorsa kurallarını bilmek, haliyle öncelikle kullanan kişinin sorumluluğu. Turnuvalarda ise haliyle biraz da hakemin.

Ben, son turnuvadaki gibi TÜSOT turnuvalarında da hakem olarak bir daha böyle bir şey olmaması için elimden geleni yapacağım. Eğer birisi kullanmayı düşündüğü ünite hakkında, ben soru falan sorduğumda ellem, küllem ediyorsa listesinden çıkartmasını istemeyi bile düşünebilirim.

Geçen pazar Yaşar ve Semih'in keyfi kaçtı. İnanın benim keyfim üç kat daha fazla kaçtı. Affola.
A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.

- Mark Twain

blackwinter

  • İleti: 1627
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #42 : Kasım 16, 2012, 12:51:57 ÖÖ »
Bir şey kullanıyorsa kurallarını bilmek, haliyle öncelikle kullanan kişinin sorumluluğu. Turnuvalarda ise haliyle biraz da hakemin.

Ben, son turnuvadaki gibi TÜSOT turnuvalarında da hakem olarak bir daha böyle bir şey olmaması için elimden geleni yapacağım. Eğer birisi kullanmayı düşündüğü ünite hakkında, ben soru falan sorduğumda ellem, küllem ediyorsa listesinden çıkartmasını istemeyi bile düşünebilirim.

Geçen pazar Yaşar ve Semih'in keyfi kaçtı. İnanın benim keyfim üç kat daha fazla kaçtı. Affola.

Abi simdi benimde keyfim kacti. O night fighttan gelen cover savelerle nelerden kurtuldu.

Sigismund replied.'"Are we going to scrap about it now. Argue which Legion is the toughest?
The answer always is, the Wolves of Fenris" Torgadon put in "because there clinically insane."
-1st captain of the imperial fists and Captain of the 2nd Company of the luna wolves.
"Horus Rising"

Nox Karayele

  • Balıkçılar
  • *
  • İleti: 2601
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #43 : Kasım 16, 2012, 09:37:43 ÖÖ »
Madem dükkanın necronu benim konuyu araştırıp bakayım dedim durum şudur:
Stormlord vakası
- yayınlanan son faq da saldırı yapılan ünite night fight tan ileri gelen steath veya shrouded kurallarından yararlanamaz diyor bu official
- cover save le ilgili bir kural açıklaması yok fakat gavur forumlarına baktığımda terrain içinde olan ünitelerin save aldığını diğer line of sight coverlarının kabul edilmediği wound allocation konusunda stormlord a olan yakınlık sırasına göre değil random olarak yapıldığını gördüm
Death ray vakası
Çizginin altında kalan elemanlara aynı template silahlar gibi to hit atılmadan doğrudan vuruyor
- silah gelende 1 mm kalonlığında template vuran bir silah olarak geçiyor

Evet bu şekilde
Eywallah Levent, açıklamalar için teşekkürler... Hazır konuya vakıf birini bulmuşken cevabını biliyorsan kafama takılan iki konu daha var;
1) Deathray taşıyan uçağın önünde bir araç var diyelim, sen deathray ile aracın yanından önüne doğru bir çizgi çektin, araç yan zırhından mı yoksa atışı yapan Nightstych önünde olduğu için ön zırhından mı vuruluyor ? Bir de template olduğu için no cover save mi ? Hani codexte ben buna dair birşey görmedim, artı template olarak flamer tampate'i kastediliyor, Blast yada large blast'ta daire şeklinde bir template kullanıyor ama sadece flamer template'i kullanan weaponlar no cover save oluyor...

2) Ayrıca şu cronohete hötö oyuncağı (hani cryptech lerin aldıkları her faz 1d6yı reroll et oyuncağı), cryptech oyun dışındayken dahi kullanılabiliyor mu (örnek uçak içinde Rezervdeyken sahada düşen bir lightning in kaç kişiyi vurduğu gibi direk ünitesini değil de rakip üniteyi etkileyen bir zarı reroll ettirebiliyor mu ? yada kendisinin de içinde olduğu uçağın rezerveden gelmemesi durumunda rezerve zarını tekrar attırabiliyor mu ?)

@Ruhi, yok abi, bu konuda senin yapabileceğin fazla bir şey yoktu zaten... oyunda karşımdaki oyuncunun her kullandığı ordu özel kuralını kontrol etmeye kalkarsam en fazla 1 round oyun oynayabiliriz turnuva sürelerinde... Kaldı ki hakem olarak aynı anda 4 tane maç ile ilgilenmen gerekiyor, sadece bir maçla ilgilenme şansın yok... hani bu konuda rakibinin oynadığı ordunun kurallarını bilip, doğru uyguladığına güvenmek gerekiyor, ki bizde son turnuvada böyle yaptık... 

Sulcalen

  • Üye
  • İleti: 963
    • E-Posta
Ynt: Warhammer 40k hakkında bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz herşey
« Yanıtla #44 : Kasım 16, 2012, 10:02:51 ÖÖ »
Abi açıkça konuşmak gerekirse benim turnuva katılımı konusunda hevessiz olma nedenlerimden biri de hem kendi ordumun hem de genel kurallara çok vakıf olmamam, siz eklemeden ben şunu da ekliyim diğer yandan lapgötlük de ciddi bir rol oynuyor elbette :)
Semih benim bildiğim/bulduğum bilgiler şu şekilde

Deathray çizgisi illa uçağın silahından çıkmak zorunda değil 12'' içinde herhangi bir noktadan herhangi bir yöne olabiliyor, arkaya doğru da buna dahil. Bu durumda mantıklı olan atışın yani çizginin yönü nereye geliyorsa oraya vurması bence, cover save olarak daha önceki postta yazdığım gibi area terrainler veriyor go to ground +6 olarak veriyor diğer şeyler vermiyor diye gördüm genelde ( bkz. Warseer, dakkadakka vs)

Stormlord rezervdeyken lighting vs çakma, gece olma durumu biraz karışık çok tartışma var ama genelde bağlandığı nokta gece olduğu lighting düştüğü kesin gibi. Cryptek ise bulunduğu ünitenin her fazda 1 zarını reroll ettiriyor bu her roll olabilir elbette bununla ilgili bir kısıtlama kuralda yazmıyor, kuralda yazmadığı durumda böyle daha iyi değil mi veya böyle olamaz noooo tarzı durumlar geçerli değil :) rezerv zarı movement fazında tekrarlanabilir bir zar olma durumu mantıklı gibi

Salih

Lighting e karşı night fight dan dolayı cover save alamıyorsun bro, çakınca aydınlatıyor bir anda herhande :)

Böyle görüyorum durumu